Angst har mange ansigter, og kommer desværre mere ofte hos både børn, unge og voksne. Faktisk mener man er at 350-400.000 personer i Danmark lider af angst, og at de sidste 10 år er angst hos børn og unge tredoblet

En veluddannet hypnotisør og hypnoterapeut kan guide dig i hypnose tilstanden, for at frigøre dig fra angsten, og hjælpe med at indlære andre strategier til håndtering af angsten.

I forhold til mange andre behandlingsformer er hypnose typisk en meget effektiv behandlingsform til alle angsttilstande.

Her er nogle af de mest gængse former for angst som jeg støder på i min hverdag i klinikken, og som jeg kan hjælpe dig med.

Præstations angst som nok er den form for angst flest kommer med, angst før man skal præstere til en køreprøve, eksamen, jobsamtale eller hvis man skal holde en tale foran andre o.lign. Nogle mærker det på dagen, og andre dagene op til præstationen. Den følges ofte af fysiske symptomer som nervøsitet, søvnbesvær, hjertebanken, svedproblemer og svimmelhed.

Social angsthandler om at føle det ubehageligt eller ubekvemt at være sammen med andre socialt.
Følelsen af at være forkert, at være utilstrækkelig, at andre vurderer en negativt, skaber indre negative forestillinger.

Panik angst er angst, hvor kroppen går i alarm beredskab, selvom der reel ikke er nogle fare. Det kan komme uventet og kan komme med vejrtrækningsbesvær, hjertebanken og svimmelhed. Angstanfaldene kan handle om angsten for at dø, miste kontrollen eller andet.

Generel angst er en vedvarende tilstand af bekymring, og er ikke nødvendigvis knyttet til bestemte ting og årsager. De kan forekomme sammen med depression, der kan udmynte sig i en frygt for fremtiden. En frygt for hvad den kan bringe af ulykker eller bekymringer over hverdagen.

Tvangstanker (OCD), kan være tanker, der generer angst, stress og selvbebrejdelse. Ofte er der tvangshandlinger som gentagelse af visse handlinger, hyppig håndvask, indre sætninger og en forestilling om at disse tvangshandlinger, ved gentagelse kan neutralisere tvangstankerne.

PTSD også kaldet posttraumatisk stress syndromopstår, efter at personer har været udsat for voldsomme begivenheder som overfald, tortur, færdselsuheld og lign.

Er du veteran som jeg selv, er behandlingen 100 % GRATIS

Separationsangst Angst for at være væk fra hjemmet eller forældrene er en naturlig del af børns liv. For nogle børn bliver frygten for adskillelse så overvældende, at de har svært ved at rumme det.
Det kan også ramme voksne.

Hypnose er et godt redskab til at blive fri af angsten, og gøre livet tålelig igen, med hypnoterapi kan man finde årsager til angsten og fjerne de årsager som skaber den.

Jeg tilbyder hypnose mod angst på min klinik iKøge centrum, og er det umuligt for dig pga angst at komme til mig, vil jeg gerne komme til dig uden ekstra beregning

Ønsker du at høre mere er du velkommen til at kontakte mig, det er dig som skal tage det første skridt, og jeg vil gøre mit bedste til at du blive bedre.

Er du lidt usikker på hvad hypnose er og hvem jeg er, kan du booke en gratis samtale i klinikken, hvor du kan møde mig og få svar på dine spørgmål

Folk spørger ofte indtil hvor mange sessioner man skal have for at blive fri for angst.

Vi er alle forskellige og oplever verden forskelligt, derfor nogle har angst og andre har det ikke selvom de måske har været udsat for de samme ting.

1-3 sessioner kan være nok, afhængig af om det er en fobi som er i den lette ende at behandle, modsat PTSD som ligger i den tunge ende som kræver mere end en fobi.

Hypnose og præstations og eksamenangst

FRI FOR PRÆSTATONSANGST MED HYPNOSE

PRÆSTATIONSANGST img

De fleste mennesker kender til det at have præstationsangst – angsten for at noget man gør ikke er godt nok, at man ikke har fået løst sine arbejdsopgaver tilfredsstillende, at det går dårligt med et oplæg eller en eksamen, hvor man gerne skulle kunne vise alt det, man kan osv.

Vi kan alle i de situationer få klassiske angst symptomer som hurtig hjertebanken, sommerfugle i maven, rødmen i hoved og på halsen, rysten og mundtørhed – og tankerne som farer afsted med 100 km i timen med forudsigelser af al den kritik vi kan få, hvor meget vi kan falde i andres agtelse eller hvordan klappen går ned, så vi slet ikke kan præstere noget som helst.

For nogle mennesker fylder angsten for den dårlige præstation dog så meget at det lægger alvorlige hindringer i vejen for at fungere godt f.eks. på en arbejdsplads eller et studium.

For at undgå at mislykkes afholder de sig måske fra at påtage sig opgaver, de egentlig er fuldt kvalificerede til og som kunne bringe dem videre i deres karrierer – eller undlader måske helt at søge bestemte typer jobs eller studier, fordi de ved, at de herved vil møde de præstations-situationer, som de frygter. Andre oplever, at de, når de går til eksamener eller på andre måder skal være “på”, bliver så forstyrrede af angsten, at de underpræsterer i forhold til, hvad de egentlig kan i andre sammenhænge. Og endelig oplever mange at bruge overordentligt meget tid og mange kræfter på at overforberede sig, så der ikke er en finger at sætte på det, de skal præsentere – for tænk nu, hvis det ikke var helt perfekt…

På disse og mange andre måder kan præstationsangst komme til at fylde for meget og stå i vejen for både selvværd, selvtillid og ambitioner – og så er det en rigtigt god idé at få hjælp til at håndtere angsten og få den ned på et leje, hvor den er rimelig og til at leve med.

EKSAMENSANGST

En variant af præstationsangst er eksamensangst, som kendes af mange skolelever og studerende. Mange har allerede oplevelser bag sig med at “gå i sort” eller være så oprevet og angst i tiden op til eksamener, at det går udover humør, social-liv, overskud og livskvalitet.

SKRIVEBLOKERING

Præstationsangst kan også udvikle skriveblokering

Eks ved større skriftlige opgaver i forbindelse med studier eller i forbindelse med skriftligt materiale, der skal udfærdiges på arbejdspladsen.

I sådanne situationer oplever mennesker med skriveblokering eksempelvis at blive overordentligt optagede af alle små detaljer i det skrevne, at tjekke og dobbelttjekke, at alt indhold og alle kilder er korrekte og som resultat heraf ofte ikke at få skrevet noget som helst, fordi tankerne om, at det skal være helt rigtigt, står i vejen for at kunne sætte sig til tasterne overhovedet.

Mange bliver særligt angste, når de skal vise ufærdigt og derfor uperfekt materiale til andre, f.eks. en vejleder, og kommer til at arbejde efter en tænkning der siger, at det hele skal være perfekt fra første udkast – ellers bliver man vurderet som dum, dårlig el.lign.

Udover de ovenfor beskrevne metoder arbejder vi i disse forløb med at få skriveprocessen indledt og brudt op i overskuelige dele.

BEHANDLING

I et forløb med hypnose for præstationsangst fokuserer vi blandt andet på at finde frem til den tænkning og de antagelser, der støtter præstationsangsten.

For manges vedkommende er der tale om underliggende overbevisning om, at andre mennesker vil se ned på dem eller måske ligefrem latterliggøre dem hvis man gør noget forkert, ligesom mange i forvejen har et lavt eller svingende selvværd og derfor frygter – via den dårlige præstation, at få bekræftet, at de virkelig ikke er gode nok eller kan så meget.